اگر شما داده هایی تولید و ذخیره می کنید که مورد استفاده گروه محدودی از کاربران است و نیازی ندارید کسی متوجه شود که دیتای شما چه معنایی می دهد، مشکلی نیست. اما در بسیاری موارد شما نیازمند خوانده شدن توسط ماشین های داده هستید ( همانند crawler های وب) تا متوجه محتوای داده بشوند، و در اینجاست که برای دستیابی به این هدف، بحث استفاده از یک زبان استاندارد به میان می آید که محتوا را برای هر دو طرف قابل فهم کند.
لذا Schema.org vocabulary در اینجا مطرح می شود. موتورهای جستجوگر google، yahoo و bing توانستند schema.org را به وجود آورده و بر سر درک و حمایت و پیاده سازی آن بتوافق برسند. از آنجائیکه درک تمامی لغات توسط موتورهای جستجوگر بسیار غیر واقعی به نظر می رسد لذا Schema.org تلاش می کند که یک لغتنامه جامع بر اساس وب تعریف کند که روی محتواهای رایج تمرکز دارد. دارای جایگاهی همانند middle ontology می باشد ولی چندان عمیق و فراگیر نیست، در همه حوزه ها وارد نشده است و هدف اصلی آن نگاهی کلی است که بیشتر جهت ساده سازی روش جمع آوری انبوه دیتا و پوشش محدوده های رایج و مورد استفاده کاربران است.
Schema.org پروژه ای است که در تاریخ 2 ژوئن 2011 توسط بینگ ، گوگل، یاهو (اپراتورهای بزرگترین موتورهای جستجوگر جهان) به منظور ایجاد و پشتیبانی از مجموعه مشترکی از الگوها برای نشانه گذاری داده ساختار یافته روی صفحات وب، راه اندازی گردید. در 1 نوامبر 2011 یاندکس (بزرگترین موتور جستجوگر روسی) به این پروژه پیوست. هدف آنها استفاده از آنتالوژی و میکرودیتا درHTML5 بود تا محتوای وب سایت را با متادیتایی درباره خود آن نشانه گذاری کنند. چنین نشانه گذاری می تواند توسط موتورهای جستجوگر و سایر تجزیه کننده ها تشخیص داده شده و به آنها کمک نماید که به معنای سایت دست یابند. این پروژه با تعداد کمی فرمت آغاز شد اما هدف طولانی مدت آنها پشتیبانی دامنه وسیع تری از اسکماها می باشد. این پروژه همچنین مکانسیم بسطی را برای اضافه کردن خصیصه های مازاد تشریح می کند.
این سایت مجموعه ای از اسکماها یا تگ های html را فراهم می کند که سازندگان سایت های اینترنتی می توانند از آنها برای نشانه گذاری صفحات خود استفاده کنند تا این صفحات برای موتورهای جستجوگر اصلی قابل شناسایی شوند. موتورهای جستجوگر شامل بینگ، گوگل، یاهو و یاندکس برای بهبود نمایش نتایج جستجو بر این نشانه گذاری تکیه می کنند تا پیدا کردن صفحات وب درست برای افراد آسان تر گردد.
همانطور که پیش تر ذکر گردید، محتمل ترین تأثیر داده های schema.org بر نتایج جستجو، ایجاد اسنیپت های غنی برای دامنه گسترده تری از موضوعات خواهد بود. برای مثال، نتیجه جستجوی یک کتاب می تواند شامل نمایش تعدادی از صفحات و شابک، مستقیما در نتایج جستجو باشد. در همین رابطه، افزایش تعداد اصلاحات جستجوی سفارشی تسهیل شده توسط میکرودیتا، همانند آنهایی که در حال حاضر در Recipe View ارائه می شود، امکان پذیر خواهد بود. به نوعی، پذیرش نشانه گذاری schema.org در مقیاس گسترده پستانسیل بالقوه ای برای موتورهای جستجوگر فراهم می کند تا پاسخ های دقیق تری به دامنه گسترده تری از درخواست های بسیار خاص ارائه نمایند.
از آنجائیکه میکرودیتا schema.org به ناشران وب اجازه می دهد که برای بخش های یک صفحه وب، مشخصه ارائه نمایند، برای موتورهای جستجوگر استخراج اطلاعات معین از محتوای صفحات وب آسان تر می شود. در نتیجه اطلاعات بیشتری مستقیما در نتایج جستجو جای می گیرد درست در مقابل حالتی که کاربر مجبور می شود منبع لینک شده را مشاهده نماید. بر طبق مثال کوئری انیشتن در بالا، این مسأله در حال حاضر غیر معمول نیست اما با استفاده از schema.org پاسخ های مستقیما ارائه شده در صفحات نتایج موتورهای جستجوگر می توانند بسیار مرتبط تر گردند. مطمئنا وجود نشانه گذاری schema.org در یک صفحه تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در آن صفحه وب را برای موتورهای جستجوگر بسیار بسیار آسان تر می نماید. البته این مسأله نوعی چالش برای ناشران وبی خواهد بود که مایلند کاربران از طریق کلیک روی صفحات نتایج موتورهای جستجوگر، به صفحات وب آنها برسند. اگر اطلاعاتی که یک کاربر جستجو می کند مستقیما در نتایج جستجو نمایش داده شود دلیل کمتری برای ترک کردن گوگل وجود دارد.
از این رو به نظر می رسد که میزان دیده شدن یک صفحه وب حاوی نشانه گذاری سازگار با schema.org در نتایج جستجو از صفحه ای شامل اطلاعات مشابه اما فاقد داده ساختار یافته، بیشتر باشد. بنابراین در شرایط کاملا یکسان، ناشران وبی که نشانه گذاری schema.org را وارد کدهای خود می کنند دارای یک مزیت سئو قابل رقابت نسبت به آنهایی هستند که این نشانه گذاری را ندارند. یکسان بودن شرایط یک شرط احتیاطی مهم است و میزان مزیت واقعی بودن آن به میزان اعتماد موتورهای جستجوگر به داده های schema.org بستگی دارد. اگرچه به نظر نمی رسد که موتورهای جستجوگر بدون میزان قابل قبولی از اطمینان در مورد اینکه اسکمای داده ساختار یافته به نتایج جستجوی بهتر برای کاربران منجر می شود، درباره آن توافق کرده باشند.
با توجه به توضیحات ذکر شده، هر صاحب فروشگاه تجارت الکترونیکی که به دنبال افزایش فروش خود از طریق هدایت ترافیک بالاتر به سایت خود می باشد، باید توجه ویژه ای نسبت به داده ساختاریافته نشان دهد.
به زبان ساده، داده ساختاریافته به گوگل و سایر موتورهای جستجوگر امکان می دهد که اطلاعات بیشتری از محصولات شما بدست آورده و این اطلاعات را به خریداران بالقوه که از جستجو استفاده می کنند، منتقل نمایند.
از دیدگاه فنی، داده ساختاریافته با استفاده از نشانه گذاری اضافی در کدهای HTML شما تعریف می شود که از مجموعه لغات توافق شده برای نشان دادن داده ها در صفحات وب استفاده می کند.
اما چرا شما باید بعنوان یک صاحب فروشگاه آنلاین به تکنولوژی دیگری توجه کنید که پیچیدگی مازادی به وب سایت شما می افزاید؟
برای آنکه ترافیک سایت را از نتایج جستجو روی فروشگاه آنلاین خود افزایش دهید دو راه وجود دارد:
1. رتبه بندی صفحه بالاتر؛ یعنی تا حد امکان در بالای لیست نتایج جستجو قرار گیرید.
2. CTR (نرخ کلیک شدن) بالاتر؛ یعنی افراد بیشتری روی نتایج جستجوی شما کلیک کنند
گوگل اخیرا اعلام کرده است که جایگذاری داده ساختاریافته در وب سایت ها، تأثیری بر رتبه بندی صفحه نخواهد داشت. بعبارت دیگر، از دیدگاه بهینه سازی موتور جستجو، اجرای داده ساختار یافته در زمینه راه حل اول کمکی ارائه نمی کند.
اما راه حل دوم که اهمیت آن در هدایت ترافیک کمتر از راه اول نیست مستقیما تحت تاثیر اجرای داده ساختاریافته قرار دارد. داده ساختاریافته مزیت عمده برای سایت های تجارت الکترونیک به همراه دارد زیرا همانطور که ذکر شد اسنیپت های غنی تری فراهم می کند که با معناتر هستند و از لحاظ بصری جذاب تر از نتایج جستجوی عمومی می باشند. بدین ترتیب نرخ CTR شما افزایش پیدا خواهد کرد.
pic839794210001